Stay blonde!

Här kommer äntligen fortsättningen i min korta serie om blondiner, som jag lovade er.

Något många blondiner, både färgade och äkta, brukar prata om är att håret efter ett tag blir guldigt.
Jag ska  försöka förklara vad det beror på och vad du kan göra för att behålla den kalla blonda nyansen, så länge som möjligt.

För att få rätt blond nyans brukar man ofta göra en nyansering efter att ha blekt håret.
Det är en sorts toning som sitter på ytan av hårstrået.
Nyanseringen tvättas ur efter hand och för att bevara den snygga, blonda färgen så länge som möjligt rekommenderar jag att du använder produkter för färgat hår och undviker att tvätta håret för ofta.

Varva med ett silver schampo för att dämpa gula toner, och fräscha eventuellt upp färgen med en inpackning med färgpigment. Använd inte silver schampo för ofta! Resultatet kan då bli att du istället för den önskade kalla tonen, blir en ”blåhårig tant”.
Missförstå mig rätt.. blått hår kan vara jättesnyggt! OM det är det man önskar. Det vet nog ni som känner mig att jag tycket =P Men då rekommenderar jag istället Maria Nilas färginpackning, Palett, Azure. Eller ett besök på Hair Ink =)

En annan anledning till att håret blir matt eller missfärgat kan vara föroreningar från vatten eller luft.
De flesta vet säkert om att håret kan bli grönt av att bada i klorvatten eller av kopparrör. Det är mindre känt att även andra mineraler och luftföroreningar kan göra håret matt och glanslöst.
Lösningen på problemet är produkter som rengör håret på djupet, för att få bort partiklar som mattar av den blonda färgen.

Matrix har två serier som passar just detta ändamål; Biolage, SugarShine och Total Results, Hello
Blondie.
Sugar shine rensar och polerar håret vilket resulterar i en otrolig glans. Serien passar alla hår, oavsett färg, och är dessutom vårdande, stärkande och fuktighets givande.
Utöver schampo och balsam har den även en värmeskyddande glansspray samt en sockerpeeling som skonsamt peelar och polerar hårstrået.

Hello Blondie är en serie speciellt framtagen för blont hår. Utöver att den tar fram de blonda, klara nyanserna ger den även glans, UV-skydd och förebygger slitage.

Du kan även boka tid för enbart nyansering någon gång emellan att du fyller utväxten.